Vincit, Intel Finland Oy, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu jatkavat Hämeen Kultainen kompassi -joukkueiden tukemista

Kultainen kompassi -cupin valtakunnallinen finaali kokoaa kerran vuodessa 14-sarjassa suunnistavat nuoret yhteiseen tapahtumaan kisaamaan alueiden paremmuudesta haastavassa kilpailussa, tapaamaan saman ikäisiä suunnistavia nuoria sekä innostumaan lajista ja harjoittelusta. Finaali toteutetaan kahdeksanhenkisin aluejoukkuein yhteislähtökilpailuna hajontaradoilla. Kuhunkin joukkueeseen kuuluu neljä tyttöä ja neljä poikaa. Kyseessä on varsin vauhdikas suunnistustapahtuma, jossa jokaisen on kuitenkin pystyttävä pitämään päänsä kylmänä. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue, joka saa haltuunsa vuodeksi Kultainen kompassi -kiertopalkinnon. Häme asettaa 11.9. Seinäjoella käytävään Kultainen kompassi -cupin finaaliin neljä joukkuetta.

Nuorille suunnistajille paikka Kultainen kompassi -joukkueessa on yksi kilpauran ensimmäisistä edustustehtävistä. Hämeen Suunnistus haluaa tehdä nuorten ensimmäisistä edustustehtävistä mieleenpainuvan kokemuksen, lujittaa nuorten yhteenkuuluvuuden tunnetta, sekä kannustaa menestyviä nuoria urheilijoita jatkossa kouluttautumaan kilpaurheilu-uran rinnalla. Tämän mahdollistamiseksi aloitimme viime vuonna korkeakoulu- ja yritysyhteistyön, joka osaltaan tukee näitä tavoitteita.

Hämeen Suunnistuksen Kultainen kompassi -joukkueiden yhteistyökumppanit ovat tänäkin vuonna Vincit Oy, Intel Finland Oy, Tampereen teknillinen yliopisto sekä Tampereen ammattikorkeakoulu, joiden tuella Kultainen kompassi -joukkueille hankitaan finaaliin yhtenäinen kilpailuasu, jonka nuoret saavat kilpailun jälkeen pitää muistona edustustehtävästä.

Korkeakouluille yhteistyö tarjoaa tilaisuuden markkinoida tarjoamiaan opiskelumahdollisuuksia tulevia opintojaan suunnitteleville nuorille. Yrityksille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden esitellä perusopintojen jälkeistä suuntautumistaan miettiville aktiivisille nuorille oman toimialansa työtehtäviä.

Speak Your Mind

*